Recettes de cuisine
|
MENUS EN NORMAND
![]() Fouée d'eune ouée qu'a reide byin mouogi, sus eun caunté de gâche amendaée et rôtie La mitaun d'eune cônue à la mannyire de Paris (d'accaunt sa sâoce oû vert citroun) De la vuule, à beire d'eune gorgie… (goutte dé garde, de tcheu le marié) Filet de bœu normaund (sâoce és moriles) Minchie és chaumpignons (à la féchoun du marquis d'Uxelles) d'aveu des peis Quiques fuules du gardin que les calimachouns ount l'ssies… Eune affilauntaée de sent-à-bouon Seurprinse és mariés… Vin (Riesling, Bordeaux, Bourgogne) Café Champagne.
Ce menu en français
Foie gras sur toasts briochés Demi-langouste à la parisienne (Et sa sauce au citron vert) Trou normand (calva de la réserve du marié) Filet de bœuf normand (sauce morilles) Duxelles de champignons et haricots verts Cueillette du jardin Farandole du jardin Surprise des mariés Vin (Riesling, Bordeaux, Bourgogne) Café Champagne
Menu de maiage
Faites graund houneu à cha qui va venin ! Du d'ouée sus eun morcé briochaé pouo commenchi ! Eune mitan de criquet de la graund-mé oû citroun vert Du chelyi du bruman de la vuule pouo se désempouqui ! Filet de bœu de prémyire d'aveu sa sâoce és moriles Viergins embuuraés d'eune minchie de chaumpignouns à l'échalote Les calimachouns ount paé touot mouoji ! Cha sent quiquefeis à ma mais ch'est goûtu ! Hâot coume eun clloqui d'égllise est la seurprinse des bru et bruman ! Des triges de Fraunce no-z-en beuchounerait pus qui n'en fâot ! Nerchibot …byin coueffi ! Cha fait pus de brit que de ma ! " A féne forche de lochi le pot, ch'est le pot qui vous loche ! " ou " achteu qué no-z-a byin mouogi et byin beu, no peut allaer se juqui.. ! " Nota : La bru est la mariée, le bruman est le marié (le jour du mariage)
|