Recettes de cuisine
  de Jean-Philippe     de Marotène      de Théo      les Aguignettes       Idées de menus


MENUS EN NORMAND

menu normand

 

Fouée d'eune ouée qu'a reide byin mouogi,
sus eun caunté de gâche amendaée et rôtie

La mitaun d'eune cônue
à la mannyire de Paris
(d'accaunt sa sâoce oû vert citroun)

De la vuule,
à beire d'eune gorgie…
(goutte dé garde, de tcheu le marié)

Filet de bœu normaund
(sâoce és moriles)
Minchie és chaumpignons
(à la féchoun du marquis d'Uxelles)
d'aveu des peis

Quiques fuules du gardin que les calimachouns ount l'ssies…

Eune affilauntaée
de sent-à-bouon
Seurprinse és mariés…

Vin (Riesling, Bordeaux, Bourgogne)
Café
Champagne.



Ce menu en français

Foie gras sur toasts briochés
Demi-langouste à la parisienne
(Et sa sauce au citron vert)
Trou normand (calva de la réserve du marié)
Filet de bœuf normand (sauce morilles)
Duxelles de champignons et haricots verts
Cueillette du jardin
Farandole du jardin
Surprise des mariés
Vin (Riesling, Bordeaux, Bourgogne)
Café
Champagne



Menu de maiage

Faites graund houneu à cha qui va venin !

Du d'ouée sus eun morcé briochaé pouo commenchi !
Eune mitan de criquet de la graund-mé oû citroun vert
Du chelyi du bruman de la vuule pouo se désempouqui !
Filet de bœu de prémyire d'aveu sa sâoce és moriles
Viergins embuuraés d'eune minchie de chaumpignouns à l'échalote
Les calimachouns ount paé touot mouoji !
Cha sent quiquefeis à ma mais ch'est goûtu !
Hâot coume eun clloqui d'égllise est la seurprinse des bru et bruman !

Des triges de Fraunce no-z-en beuchounerait pus qui n'en fâot !
Nerchibot …byin coueffi !
Cha fait pus de brit que de ma !


" A féne forche de lochi le pot, ch'est le pot qui vous loche ! "
ou " achteu qué no-z-a byin mouogi et byin beu, no peut allaer se juqui.. ! "

Nota : La bru est la mariée, le bruman est le marié (le jour du mariage)