Recettes de cuisine
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par Marotène de Bllaunche Launde

Marotène vivait à Carteret, perchée sur le haut de la falaise, face à la mer. Passionnée de normand, de pêche et de cuisine, elle nous livre ici une recette vraiment typique de la soupe de poisson.


Soupe de peissoun

Pouor 4 personnes :

  • 1 muletoun (petit mulet)
  • 1 maqueré
  • 1 turpin (vive)
  • quiques aungllettes, crabes enragies, fllies, brelins, vras, cabots.
  • 1 pouré
  • 1 carotte
  • 1 toumate
  • 1 ougnoun
  • 1 moque de vin bllaunc et treis pintes d’iâo
  • thym, loryi, persi, âl.
  • sé, peivre, huile.

Epuqui la légueume et la hagui.

Dauns eun faitout :

- faire suintaer la légueume dauns l’huile.

- mouillyi d’aveu l’iâo et le vin.

- y mette eun counséquent bouquet garnin, le sé, le peivre.

- laissi fréchounaer dyis minutes.

- mette les peissouns et les aunglettes dauns eun filet et les plloungi dauns le bouilloun.

- laissi mijotaer eune trentanne de minutes.

- sorti le peissoun , l’épuqui ainchin que les crustacés et les remettes dauns le faitout.

- ébllaqui le tout à la méconnique .


Servi d’aveu eune crôte de pan et de la cramme.

Bouon appétit !