Recettes de cuisine
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par Marotène de Bllaunche
Launde
Marotène vivait à Carteret, perchée sur le haut de la falaise, face à
la mer. Passionnée de normand, de pêche et de cuisine, elle nous livre
ici une recette vraiment typique de la soupe de poisson.
Pouor 4 personnes :
Epuqui la légueume et la hagui. Dauns eun faitout : - faire suintaer la légueume dauns l’huile. - mouillyi d’aveu l’iâo et le vin. - y mette eun counséquent bouquet garnin, le sé, le peivre. - laissi fréchounaer dyis minutes. - mette les peissouns et les aunglettes dauns eun filet et les plloungi dauns le bouilloun. - laissi mijotaer eune trentanne de minutes. - sorti le peissoun , l’épuqui ainchin que les crustacés et les remettes dauns le faitout. - ébllaqui le tout à la méconnique . Servi d’aveu eune crôte de pan et de la cramme. Bouon appétit !
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